menusearch
isaaronline.ir

۴ دلیل اصلی که نتانیاهو را مجبور به تسلیم و آتش‌بس کرد

جستجو
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۱:۳۰:۵۸
۱۴۰۳/۱۰/۲۹ شنبه
(0)
(0)
۴ دلیل اصلی که نتانیاهو را مجبور به تسلیم و آتش‌بس کرد
۴ دلیل اصلی که نتانیاهو را مجبور به تسلیم و آتش‌بس کرد

رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو که از ماه‌های طولانی از پذیرش هر توافقی برای پایان جنگ غزه امتناع می‌کردند، سرانجام مجبور شدند تن به توافق آتش‌بس با مفادی بدهند که پیشتر می‌گفتند قبول‌کردن این مفاد به‌معنای پیروزی حماس و شکست اسرائیل است.

سرانجام بعد از ماه‌ها انتظار، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر و کابینه فاشیست او مجبور شدند با توجه به شرایط بسیار پیچیده‌ای که این رژیم در جنگ غزه با آن مواجه شده بود، تن به توافق آتش‌بس بدهند و خواسته‌های مقاومت فلسطین را بپذیرند.

               

تسلیم نتانیاهو در توافق آتش‌بس غزه

نگاهی به مفاد توافق آتش‌بس نشان می‌دهد که به‌طورکلی، بندهای ارائه‌شده در این توافق تا حد زیادی همان بندهایی است که حماس ماه‌ها قبل بر آن تأکید داشت و نتانیاهو با اعلام اینکه پذیرش این بندها به‌معنای پیروزی حماس و شکست اسرائیل است، تن به توافق آتش‌بس نمی‌داد.

مقاومت فلسطین در 2 مه سال گذشته میلادی چشم‌انداز خود را برای راهکاری که منجر به آتش‌بس در نوار غزه می‌شود ارائه کرد و طی آن انعطاف زیادی از خود نشان داد تا درد و رنج ملت فلسطین در نوار غزۀ محاصره‌شده، در سایه تجاوزات وحشیانه و مستمر اشغالگران کمتر شود.

در آن زمان، نتانیاهو طرح حماس را همانند همه طرح‌هایی که پیش از آن هم میانجی‌ها ارائه داده بودند، رد کرد؛ در حالی که این طرح مورد استقبال و پذیرش همه میانجی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله دولت آمریکا به‌ریاست جو بایدن هم قرار گرفته بود و آن را راهی برای برون‌رفت از بحران پیچیده غزه می‌دانستند، اما مقامات صهیونیست و در رأس آن نتانیاهو که حتی توجهی به وضعیت اسرای اسرائیلی در نوار غزه هم نداشتند و موجب شدند تعدادی از این اسرا در حملات ارتش اسرائیل به غزه کشته شوند، از تن‌دادن به هر توافقی برای پایان جنگ اجتناب می‌کردند.

اما طی سه هفته گذشته، تغییر محسوسی در مواضع رژیم صهیونیستی به‌ویژه شخص نتانیاهو به وجود آمد و او که همواره در مراحل پایانی مذاکرات، همه چیز را به هم می‌زد و مانع توافق می‌شد، مجبور شد از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کند، بنابراین سؤال بزرگی که ذهن بسیاری را بعد از آتش‌بس مشغول کرده، این است که چرا نتانیاهو موضع خود را به این صورت تغییر داد؛ آن هم در شرایطی که هیچ یک از اهداف اعلام‌شده او از جمله آزادی اسرای اسرائیلی از غزه با فشار نظامی، و نابودی حماس محقق نشد،
حتی این بار فشارهای وزرای فاشیست کابینه نتانیاهو از جمله ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ و تهدید آنها به استعفا هم نتوانست مواضع نتانیاهو را در زمینه رسیدن به توافق آتش‌بس تغییر دهد.

ناظران امور در این زمینه چهار دلیل اصلی را بررسی می‌کنند که موجب شد نتانیاهو بعد از ماه‌های طولانی لجاجت و خودداری از پذیرش هر توافقی برای آتش‌بس و پایان جنگ، تن به این توافق دهد؛

فشارهای دونالد ترامپ بر نتانیاهو و صهیونیست‌ها

از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، با وجود اینکه حمایت‌های بی‌حد او از رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو نیازی به توضیح ندارد و برای همگان آشکار است، اما ترامپ به‌شکل جدی تأکید کرد که باید جنگ در غزه متوقف شود. جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا که به‌زودی باید کاخ سفید را ترک کند به‌عنوان یکی از جنایتکاران جنگی اصلی در جنگ غزه، با هدف بهبود وجهه خود میان افکار عمومی آمریکا و جهان، چندین بار اقداماتی برای آتش‌بس در این باریکه انجام داد، اما ازآن‌جایی که هیچ یک از این اقدامات جدی نبودند نتیجه‌ای حاصل نشد،
در این میان ترامپ بعد از به قدرت رسیدن دوباره در کاخ سفید، در وهله نخست با هدف جلب افکار عمومی ایالات متحده و جهان، گام‌های جدی در راستای آتش‌بس در نوار غزه برداشت و همچنین می‌خواست نشان دهد که قدرت او برای تحمیل نظراتش به اسرائیلی‌ها بیشتر از بایدن است.

همچنین تحلیلگران بر این باورند که ترامپ می‌خواهد در دوره جدید ریاست‌جمهوری خود در آمریکا، در پرونده‌های مهم دیگری در سراسر جهان متمرکز شود که مهمتر از جنگ در غزه است؛ به‌ویژه پرونده اقتصاد جهانی و تنش‌هایی که آمریکا در این زمینه با چین دارد. پرونده جنگ روسیه و اوکراین کنار مجموعه‌ای از پرونده‌های داخلی به‌ویژه بعد از بحران عمیق آتش‌سوزی در آمریکا از جمله دیگر موضوعاتی است که ترامپ سعی دارد روی آنها تمرکز کند.