menusearch
isaaronline.ir

معرفی برگزیدگان ششمین دوره جایزه کتاب سال الوند

جستجو
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۱:۳۵:۵۴
۱۴۰۳/۱۱/۲۸ يكشنبه
(0)
(0)
معرفی برگزیدگان ششمین دوره جایزه کتاب سال الوند
معرفی برگزیدگان ششمین دوره جایزه کتاب سال الوند

                    https://isaaronline.ir/uploadfile/file_portal/site_13125_web/file_portal_end/media/sound/editor/الوند.jpg

آیین پایانی ششمین دوره جایزه کتاب سال الوند؛ با معرفی برگزیدگان این دوره در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری ایثار آنلاین؛ در ابتدای این مراسم که در قالب نشست‌های «عصر روشن» برگزار شد علیرضا بهرامی و افسانه حسنیه به معرفی اجمالی جایزه پرداخته و اشاره‌ای به برگزیدگان ادوار کردند.

در ادامه امیرشهاب رضویان؛ سینماگر و فعال اجتماعی فرهنگی به عنوان اولین سخنران این مراسم گفت: مردم همدان، خاطرات زیادی از الوند دارند، در واقع الوند بخش قابل توجه و حذف نشدنی خاطرات جمعی همدانی‌هاست. صبح که از خواب بر می‌خیزند الوند را روبه‌روی خود می‌بینند و نگاه آن‌ها با الوند پیوند خورده است.

رضویان به آداب و رسوم مردم همدان و پیوند آن با کوه‌ و کوهنوردی هم اشاره کرد و به معرفی برخی از قله‌ها و دشت‌های دامنه الوند پرداخت. این سینماگر معتقد است، آیین‌ها و مناسک زیادی در حوزه فرهنگی الوند وجود دارد که بسیاری از آن‌ها فراموش شده است.
سخنرانی دیگر آیین پایانی ششمین دوره جایزه کتاب سال الوند محمد صیفی‌کار پژوهشگر همدان‌شناسی بود. وی در این جلسه گفت: آنچه همدان را از دیگر شهرهای متمدن دنیا متمایز کرده اول این است که همدان شهری است که همیشه‌ی تاریخ شهر بوده لذا یکی از مهمترین دلایل ثبت جهانی هگمتانه تداوم سکونت و شهریت آن است.

دوم اینکه همدان در پناه نامش الوند به مرکزی تبدیل شده که همیشه محل تبادل و گفتگوی تمدنی با فرهنگ ها، تمدن ها، ادیان، اقوام، تجار، صنایع دستی و... بوده و فقط یکی از دلایل اثباتش فاصله کمتر یا حدود 3 ساعت با 9مرکز استان کشور از جمله تهران، کرج، کرمانشاه، سنندج، قم، اراک، خرم آباد، زنجان، قزوین است.

این همدان‌شناس درباره آیین و مناسک الوند هم ادامه گفت: وجود الوندکوه که ما همدانی‌ها برایش تقدسی ویژه قائل هستیم و در زیارت شاه الوند متبلور می‌شود. قله‌های الوند گویی دستانشان را بر شانه هم کشیده‌اند و همیشه از هم و از همدان نگاهبانی می‌کنند.

وی در پایان اشاره‌ای داشت به جغرافیای همدان و اینکه این شهر مهد شخصیت‌های ویژه‌ای در حوزه ادبیات بوده و گفت: الوند و بیدهای سر به هوایش، هوای شعر و ادب و عرفان منتشر می‌کند و همدان و الوند مامن و ماوا پرورشگاه بزرگان ادبیات ایران بوده و خواهد بود. بزرگانی چون باباطاهرو عین القضات و.... بر همین اساس پیشنهاد من به برگزارکنندگان جایزه این است که بخشی برای همدان و گویش همدانی هم در نظر بگیرند.