menusearch
isaaronline.ir

خبرهای خوش اوحدی برای جامعه ایثارگران

جستجو
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۰:۲۰:۳۳
۱۴۰۳/۱۱/۳۰ سه شنبه
(0)
(0)
خبرهای خوش اوحدی برای جامعه ایثارگران
خبرهای خوش اوحدی برای جامعه ایثارگران

               https://isaaronline.ir/uploadfile/file_portal/site_13125_web/file_portal_end/media/sound/editor/اوحدی.jpg

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از تلاش جدی برای حل مسائل درمانی، اشتغال و مسکن خانواده بزرگ ایثارگران خبرهایی اعلام کرد.
حل مسائل درمانی، اشتغال و مسکن خانواده بزرگ ایثارگران همواره یکی از اولویت‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران بوده است.سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثاگران، در این مورد به حوزه درمان اشاره می‌کند که اقدامات گسترده‌ای برای افزایش تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه دی و تسهیل دسترسی ایثارگران به خدمات درمانی انجام شده است. هدف این است که تا پایان سال، تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد به بیش از 11 هزار مرکز افزایش یابد و تسویه‌حساب‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود.

رئیس بنیاد شهید در حوزه اشتغال نیز تصریح می‌کند که بنیاد شهید با همکاری بخش‌های مختلف، مشاغل مناسب برای ایثارگران فراهم کرده و در جهت بهبود شرایط کاری آنان تلاش کرده است. این اقدامات شامل آموزش و توانمندسازی، تسهیلات مالی و ایجاد فرصت‌های شغلی در بخش‌های دولتی و خصوصی است.

برای حل مسائل مسکن، بنیاد شهید برنامه‌ریزی‌هایی را برای تأمین زمین و مسکن ایثارگران در نظر گرفته است. به تازگی، تفاهم‌نامه‌هایی با وزارت مسکن و شهرسازی امضا شده که به موجب آن، زمین و مسکن برای 130 هزار نفر از ایثارگران که هنوز فاقد خانه هستند، تأمین خواهد شد.

تعیین درصد جانبازی

یکی از موضوعات چالش‌برانگیز که در تمام دوره‌های بنیاد مطرح بوده و همچنان محل بحث و سؤال است، موضوع تعیین درصد جانبازی است. درباره حواشی مرتبط با این مسئله توضیح دهید.

از این فرصت، که در آستانه میلاد حضرت سیدالشهدا (علیه‌السلام) قرار داریم، سپاسگزارم. واقعاً باید از خداوند بخواهیم که توفیق درک برکت حضور حضرت سیدالشهدا و ائمه اطهار (علیهم‌السلام) را به ما عطا کند.

بزرگ‌ترین حادثه در تاریخ بشریت، حادثه کربلاست. هیچ واقعه‌ای به عظمت آن نیست که در آن، گروهی مظلومانه شهید شدند و عده‌ای دیگر به اسارت درآمدند. اما آنچه از این حادثه باقی ماند، عظمت کربلاست، آن هم در شرایطی که تمام دستگاه‌های تبلیغاتی در اختیار دشمن بود. یزید در شام حکومت می‌کرد، عبیدالله‌بن‌زیاد که استاد جنگ روانی بود، در کوفه قرار داشت، و حتی سال‌ها بعد، تمامی ابزارهای رسانه‌ای در اختیار جریان کفر بود.

با این وجود خون پاک حضرت سیدالشهدا (ع) و یاران ایشان چه تأثیر عظیمی در تاریخ گذاشت که امروز، باوجود تمام محدودیت‌ها و تبلیغات دشمن، در اربعین امسال 22 و نیم میلیون زائر به کربلا مشرف شدند. همان‌طور که حضرت سیدالشهدا (علیه‌السلام) فرمودند: «إِنْ کانَ دینُ مُحَمَّدٍ لَمْ یَسْتَقِمْ إِلَّا بِقَتْلِی، فَیَا سُیُوفُ خُذِینِی.» شمشیر و نبرد حق علیه باطل، از پاکی و عظمت خاصی برخوردار است و این، قانونی در نظام خلقت است. امروز شاهد ثمرات خون پاک شهدای کربلا در بقای دین پیامبر گرامی اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله) هستیم.

در حکمت 84 نهج‌البلاغه، امام علی (علیه‌السلام) می‌فرمایند: «بَقِیَّةُ السَّیْفِ أَبْقَى عَدَداً، وَ أَکْثَرُ وَلَداً؛ بازماندگان شمشیر، دوام و بقای بیشتری دارند و فرزندانشان فزون‌ترند.» باقیمانده کارزار حق علیه باطل، ماناترین جریان تاریخ است و تعداد آن نیز همواره رو به افزایش است.
اگر امروز تحولات منطقه را مشاهده کنیم، شاید بگویند که مثلاً نظام سوریه تغییر کرده است، اما آنچه مهم است، پیروزی عظیم جبهه مقاومت است. برای اولین بار در تاریخ، این جبهه شاهد چنین موفقیت بزرگی است؛ درحالی‌که رژیم سفاک و جنایتکار اسرائیل در بدترین شرایط سیاسی، حقوقی، اقتصادی، نظامی و امنیتی خود قرار دارد. جالب اینجاست که حتی رسانه‌های غربی هم تصاویری از این وضعیت منتشر می‌کنند.

اگر به جبهه مقاومت در غزه و لبنان نگاه کنید، نشاط و امید را در میان مردم می‌بینید، درحالی‌که در داخل اسرائیل، دعوا، تفرقه و بحران حاکم است؛ هرچند که به ظاهر تمام امکانات را در اختیار دارند.

این نکات را عرض کردم تا درک کنیم که اعیاد شعبانیه، اعیادی بزرگ و پرمعنا هستند. امیدوارم خداوند توفیق دهد که از این ایام مبارک بهره کامل ببریم.

کمیسیون پزشکی و تعیین درصد جانبازی در بنیاد شهید

اما درباره کمیسیون پزشکی و تعیین درصد جانبازی در بنیاد شهید باید دانست که بر اساس قوانین بنیاد شهید، این نهاد دو کمیسیون تخصصی در اختیار دارد: کمیسیون احراز شهادت و کمیسیون پزشکی.

کمیسیون پزشکی بنیاد شهید دو وظیفه اساسی بر عهده دارد: اول، تعیین درصد جانبازی برای جانبازان و دوم، تشخیص و تعیین حق پرستاری، که بر اساس وضعیت جسمانی جانبازان و نظر کارشناسان این کمیسیون انجام می‌شود.

این کمیسیون، مجموعه‌ای تخصصی است که وظیفه قضاوت درباره وضعیت جسمانی جانبازان را بر عهده دارد. از آنجایی که این موضوع ارتباط مستقیم با مسائل شرعی و حق‌الناس دارد، باید با دقت و تخصص بالایی مورد بررسی قرار گیرد. به همین دلیل، ترکیب اعضای کمیسیون پزشکی از 9 پزشک متخصص و فوق تخصص تشکیل شده است. در این کمیسیون، ریاست بنیاد شهید حضور ندارد و تصمیم‌گیری‌ها صرفاً بر اساس بررسی‌های علمی و پزشکی انجام می‌شود.

نحوه بررسی پرونده‌ها

کمیسیون پزشکی پس از تشکیل جلسه، پرونده‌های ارجاعی را با نگاه کاملاً تخصصی بررسی می‌کند تا وضعیت و مشکلات جانبازان را دقیقاً ارزیابی نماید. در مواردی که ابهامی در بررسی و قضاوت وجود داشته باشد، مرجع ارجاع‌دهنده پرونده نیز می‌تواند به‌عنوان عضو مشترک در کمیسیون حضور داشته باشد تا از نزدیک روند بررسی را دنبال کند.

تکلیف دولت در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان

بند «ج» ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه، که در برنامه هفتم نیز عیناً تفویض شده، به‌صراحت تأکید دارد که دولت مکلف است تمامی فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان 70 درصد و قطع‌ نخاع را به استخدام خود درآورد.

علاوه بر این ظرفیت قانونی، در سفرهای استانی که انجام می‌شود، تلاش بر این است که در استان‌هایی که ظرفیت اقتصادی بخش خصوصی یا مجموعه‌های اقتصادی نهادهای حاکمیتی وجود دارد، زمینه اشتغال ایثارگران نیز فراهم شود. تاکنون در 8 استان که این سفرها انجام شده، با هماهنگی استانداران محترم در شورای ترویجی و شورای اداری استان‌ها، بیش از 8000 نفر از ظرفیت‌های استانی برای اشتغال ایثارگران بهره‌مند شده‌اند.

بااین‌حال، باید صراحتاً گفت که آنچه مطلوب ماست هنوز به‌طور کامل محقق نشده است و در این مسیر، حتماً باید تلاش بیشتری انجام شود. دستگاه‌های اجرایی باید همکاری بیشتری داشته باشند. خوشبختانه سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز کاملاً همراه و همدل است و امیدواریم که با آغاز سال جدید، سومین آزمون بزرگ استخدامی را برای عزیزان مشمول بند «ج» ماده 87 برگزار کنیم تا مشکلات اشتغال این عزیزان حل شود و در زمینه اشتغال فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد دیگر مشکلی وجود نداشته باشد.

همچنین، سایر اعضای خانواده ایثارگران نیز مطابق ضوابط قانونی و از طریق آزمون‌ها و فرآیندهای جذب استخدامی که برگزار می‌شود، مشغول به کار خواهند شد.