اخیراً انتشار نامه معاون بهداشت مبنی بر افزایش موارد ابتلابه ویروس کرونا، نگرانیهایی ایجاد کرده اما رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی میگوید ویروس جدیدی در جهان شناسایی نشده و باید همان توصیههای بهداشتی قبلی را رعایت کرد.
به گزارش ایثارآنلاین، ویروسهای تنفسی سالانه تعداد زیادی از مردم را درگیر میکنند و در برخی موارد نیز منجر به بستری یا در موارد شدید سبب فوت افراد میشوند؛ اگرچه این ویروسها از سالها پیش در جوامع در گردش بودهاند و منجر به بروز طغیانهای کوچک بهویژه در فصلهای سرد سال نیز میشدند اما از زمان شیوع همهگیری کرونا، حساسیت مردم نسبت به این ویروسها افزایش یافته است. این حساسیتها پس از فروکش کردن کرونا تا حد زیادی کاهش یافت اما اخیراً انتشار نامهای از معاون بهداشت وزارت بهداشت مبنی بر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور، نگرانیهایی برای مردم ایجاد کرده است.
رئیسی در این نامه خطاب به معاونین بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور به گردش ویروسهای تنفسی در کشور براساس گزارش سامانههای دیدهوری و مراقبت غیردیدهوری اشاره کرده و از معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور خواسته است ضمن اجرای اقدامات مراقبتی و آموزشی، گزارش عملکرد دورهای خود را به مرکز مربوطه ارسال کنند.
در این نامه بر ضرورت استفاده صحیح و مستمر از ماسک بهویژه در فضاهای بسته و پرجمعیت تأکید شده و پایش منظم اماکن تجمعی نظیر مدارس، زندانها و آسایشگاهها از نظر رعایت ضوابط بهداشتی مورد تأکید قرار گرفته است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز اعلام کرده است که آخرین یافتههای نظام مراقبت و دیدهبانی عفونتهای تنفسی بیانگر این است که نسبت ابتلا به کوویدـ19 طی چند هفته گذشته افزایش یافته و نسبت ابتلا به این بیماری از دو درصد به چهار درصد رسیده اما افزایش دودرصدی از نظر میزان و سویه نگرانکننده نیست و نامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی در راستای وظایف این معاونت و بهمنظور حفظ آمادگی و هوشیاری نظام سلامت برای مواجهه با بیماریها بوده است.
وی تأکید کرده است که سویه جدید و خطرناکی از کووید19 در کشور و دنیا در گردش نیست و آنچه شاهد ابتلای مردم در جهان و ایران هستیم، همان سویههای معمولی هستند که پیش از این نیز مشاهده میشدند.
افزایش فعالیت ویروسهای تنفسی در کشور
در همین راستا علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دیدهوری و رصد ویروسهای تنفسی در کشور، معاونت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی هشدار داده است نسبت به رصد و شناسایی مبتلایان دقت بیشتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: فعالیت ویروسهای تنفسی بهویژه کووید19 افزایش پیدا کرده و این افزایش فعالیت نسبت به گذشته محسوستر شده است، البته، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که کووید دیگر از حالت خطرناک خود خارج شده است اما این بهمعنای پایان کرونا نیست.
در سالی که گذشت، بهویژه از زمستان سال گذشته تاکنون، فعالیت و گردش ویروس آنفلوآنزا نیز بیشتر از گذشته شده است و حتی شاید بتوان گفت گاهی این ویروس تغییراتی نیز کرده است؛ بهطور مثال، آنفلوآنزا که قبلاً بیشتر در فصول سرد سال دیده میشد، حالا بهنظر میرسد که در فصول غیرسرد هم مشاهده میشود.
ابهام در وضعیت دقیق اپیدمیولوژیک ویروسها
ناجی ادامه داد: وزارت بهداشت دادههای مرتبط با تستهای دیدهوری را در اختیار دارد و وضعیت شیوع ویروسها را دنبال میکند، با این حال، هنوز از اینکه چقدر این افزایش فعالیتهای ویروسها خطرناک است، اطلاعات اپیدمیولوژیک دقیقی در دسترس نداریم، علت این موضوع این است که غیر از دیدهوری که وزارت بهداشت انجام میدهد، تعداد تستهای انجامشده کاهش یافته است.
ماجرای نامه معاون وزیر بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی
وی درباره نامه معاون وزیر بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی که منجر به نگرانیهایی در جامعه شده است، نیز بیان کرد: از سال گذشته تاکنون شاهد گردش کرونا و آنفلوآنزا بودهایم و اکنون دوباره کووید فعالتر شده است، وزارت بهداشت به همین دلیل توصیههایی به مردم ارائه میکند تا از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری شود، با وجود این، توصیههای مربوط به پیشگیری از کرونا همانند توصیههای قبلی است.
توصیه مجدد به استفاده از ماسک در اماکن شلوغ و سربسته
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تصریح کرد: به مردم توصیه میشود در مکانهای عمومی مانند مترو، اتوبوس یا محیطهای شلوغ و سربسته، بهداشت فردی از جمله استفاده از ماسک و شستن دستها را رعایت کنند، همچنین فاصلهگذاری اجتماعی در مکانهای پرازدحام میتواند به کاهش شیوع کمک کند، این توصیهها تنها برای محافظت از سلامت عموم است و نباید موجب ترس مردم شود، بلکه باید آنها را تشویق کرد تا با رعایت نکات بهداشتی از انتقال ویروسها جلوگیری کنند،
علاوه بر این، مردم باید توجه داشته باشند که برخی افراد از جمله کسانی که سیستم ایمنی ضعیف یا سن بالاتری دارند، بیشتر در معرض خطر هستند بنابراین، با رعایت این نکات، میتوانیم شیوع ویروسها را کاهش دهیم و از افرادی که آسیبپذیرترند محافظت کنیم.
ایثارآنلاین جامعه مجازی شهیدان آزادگان جانبازان و ایثارگران کشور
تهران -خیابان پاسداران-خیابان گل نبی-خیابان ناطق نوری - ساختمان قرآن و عترت-پلاک 58- راهرو دوم-طبقه چهارم- واحد 24
کد پستی: 1947755657