محمدمهدی شهریاری در نشست علنی امروز (سهشنبه، 18 دی ماه) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست در مورد وضعیت مدیریت پسماندها در کشور با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب خصوصاً در استانهای ساحلی و کلان شهرها گفت: متأسفانه امروز مشکل پسماند به یکی از مهمترین معضلات کشور تبدیل شده و استفاده از تکنولوژیهای جدید در مدیریت پسماند کشور به فراموشی سپرده شده است.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نفوذ شیرابه پسماند به منابع آبهای زیرزمینی یا سوزاندن سنتی که باعث آلودگی آب و هوا شده است را یکی دیگر از مشکلات پسماند خواند و ادامه داد: در کشور های صنعتی و در حال توسعه از روش های مختلف برای رفع مشکل پسماند استفاده میکنند و دیگر عوارض آن به عنوان تهدید به حساب نمیآید.
وی با اشاره به اینکه زباله سوزی به معنای سوزاندن زباله و آلودگی هوا نیست، اضافه کرد: در بزرگترین شهرهای اروپایی و در مرکز شهر زباله سوز داریم که نه بویی دارد و نه احساس میشود که وارد کارخانه پسماند زباله سوز شده ایم و این معضل در کشورهای دیگر با استفاده از تکنولوژیها حل شده است.
شهریاری بیان کرد: امروز زباله به عنوان طلای کثیف میتواند به عنوان مهم ترین منابع شهرداری ها تبدیل شود اما به دلیل ضعف مدیریت و نظارت مورد توجه قرار نگرفته است.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم گفت: در کشور میتوان با تولید 400 تن زباله در روز کارخانه زباله سوز احداث کرد که حدود 50 میلیون دلار هزینه دارد که با اعتبارات امروز معادل 4 هزار میلیارد تومان است که کمتر کشوری است که بتواند این مبلغ را تأمین کند.
وی بیان کرد: با استفاده از روش های مالی درست و با روش های BOD میتوان منابع مالی را تأمین کرد و یک منبع درآمدی برای شهرداریها ایجاد کرد لذا برای حل این معضل ابتدا نیاز است اراده، دیدگاههای مدیریتی درست و همچنین ریسک مدیران افزایش یابد و با نوشتن قانون درست شاهد حل مشکل سلامت در کشور و رفع این تهدید باشیم.
ایثارآنلاین جامعه مجازی شهیدان آزادگان جانبازان و ایثارگران کشور
تهران -خیابان پاسداران-خیابان گل نبی-خیابان ناطق نوری - ساختمان قرآن و عترت-پلاک 58- راهرو دوم-طبقه چهارم- واحد 24
کد پستی: 1947755657